Kvalitetni zubni implantati i kako ih odabrati

Kvalitetni zubni implantati i kako ih odabrati

Trajnost i kvaliteta

Zubni implantati su vrlo izdržljivi i često predstavljaju doživotno rješenje. Mnogi faktori utječu na njihovu trajnost, a jedan od važnijih je koji su implantati ugrađeni.

Poliklinika Šlaj-Anić radi samo s najkvalitetnijim implantatima na tržištu. Koristimo Nobel Biocare i Astra Tech sustave zubnih implantata. Ovi sustavi smatraju se najboljima i najpouzdanijima na svijetu. Preko 30 godina kliničkog i laboratorijskog ispitavanja dokazalo je kako je rad s njima siguran i predvidiv. Oba sustava imaju američki certifikat FDA (Food and Drug Administration), koji je često vrlo teško dobiti i to tek nakon više godina predkliničkih i kliničkih testiranja.

Taj certifikat nam garantira kako se radi o potpuno biokompatibilnom materijalu visoke kvalitete, a sustavi implantata koji ga nemaju ne smiju se koristiti u SAD, iako ih ima na tržištima kao što je naše.

Titanski implantati

Naši pacijenti zaslužuju najbolje i stoga ne radimo kompromise s materijalom koji ugrađujemo u nečije tijelo za cijeli život.

Ovi dentalni implantati izrađeni su od čistog titana, jeftini implantat danas prisutni na tržištu najčešće su izrađeni od mješavine titana i drugih metala. Srastanje implantata s kosti (oseointegracija) u potpunosti je moguće samo kod implantata od čistog titana. Titanski dentalni implantati su biološki tolerantni, ne izazivaju reakciju antigen-antitijelo (nema alergijske reakcije), pa ostaju nepromijenjeni u koštanom tkivu.

Dentalni implantati i njihova cijena variraju ovisno o težini zahvata, broju zubi i različitim drugim faktorima.

Za pojedinosti o cijeni zubnih implantata molimo pošaljite upit direktno ovdje.

dr. Kristina Đurkan, specijalist parodontologije

CroatiaSloveniaEnglish