Lijepi i zdravi izgled

Imperativ suvremenog čovjeka je lijep i zdrav izgled koji je u velikoj mjeri uvjetovan lijepim osmjehom. Zato je sve veći broj pacijenata koji u odrasloj dobi želi “ravne i lijepe zube”. Dobna granica za ortodontsku terapiju ne postoji. Praktički nema razlike između pomaka zuba i mehanike kojom ga postižemo kod odraslih i djece.

Ortodontska terapija

Ortodontskom terapijom se u svakoj dobi mogu ispraviti istureni (protrudirani), uvučeni (retrudirani), razmaknuti zubi, možemo zatvoriti praznine koje su nastale vađenjem zubi u ranijoj dobi i tako eliminirati potrebu za mostovima ili implantatima.

Ponekad je prije protetske terapije nužno provesti uspješnu ortodontsku terapiju, kako bi se zubi doveli u optimalni postav za održavanje (čišćenje) ili izradu mostova i implantata. Takve pacijente nam vrlo često šalju njihovi doktori dentalne medicine, kao i specijalisti drugih disciplina, jer bez naše terapije njihova protetska ili implantološka terapija ne bi bila moguća.

Aparatić za zube

Danas možemo najsuvremenijim ortodontskim aparatima (aparatić za zube / zubni aparat), koji zadovoljavaju i najviše estetske standarde, riješiti gotovo svaki problem i omogućiti pacijentu osmijeh kakav je oduvijek želio. Lijepi dizajn i neprimjetnost estetskih bravica olakšava njihovo nošenje pacijentima svih godina i zanimanja.