EU Projekti Poliklinike Šlaj-Anić


Projekt: Proširenje kapaciteta uvođenjem 3D dental tehnologije

Svrha projekta je nabava opreme visoke tehnologije.

Projektom se planira nabava i implementacija najsuvremenije dijagnostičke opreme, te kirurške opreme za dentalnu medicinu koja je potreba zbog proširenja kapaciteta.

Cjelovito pružanje usluga na jednom mjestu i sa minimalnim brojem dolazaka otvara mogućnost pružanja usluga korisnicima iz udaljenih mjesta iz Hrvatske i inozemstva. Radi se o složenim uslugama koje zahtijevaju više dolazaka (ili noćenja) što znatno poskupljuje samu uslugu i najveći je nedostatak u osvajanju inozemnih tržišta.

Rezultat projekta bit će povećana konkurentnost uvođenjem novih usluga i povećana efikasnost i uštedom vremena i materijala što će dovesti do proširenja kapaciteta i zapošljavanja novih djelatnika.

Projekt je prijavljen Ministarstvu poduzetništva i obrta RH u sklopu Pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP” te je za projekt donesena Odluka o financiranju i sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz ESIF fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Referentni broj ugovora: KK.03.2.1.02.0074
Ukupna vrijednost projekta: 1.438.232,50 HRK
Iznos koji sufinancira EU: 638.232,49 HRK
Razdoblje provedbe projekta: 15.04.2016.-15.06.2018.

Kontakt osoba za više informacija: Plamenka Bujan, dipl.oec, mail: plamenka@slaj-anic.com, mob: 091 223 1199

🔗 https://strukturnifondovi.hr/

🔗 https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

🔗 Nabava kombiniranog rtg i 3D fotografskog uređaja za panoramsko snimanje zubi, kompjutoriziranu tomografiju, kefalometriju i skeniranje lica i edukacija za rad s uređajem.

Najnovija 3D tehnologija

3D tehnologija je budućnost, Poliklinika Šlaj-Anić nastavlja s praksom primjene najmodernijih dostignuća na području dentalne medicine. Naš novi 3Shape intraoralni skener upravo je jedan od takvih najmodernijih uređaja.

Što je zapravo 3D intraoralni skener? Radi se o uređaju koji koristi najmoderniju tehnologiju snimanja da bi izradio trodimenzionalni (3D) prikaz vaših zubi i čeljusti. Skeniranje traje samo nekoliko minuta, potpuno je bezopasno, nema zračenja, vrlo je precizno i ugodnije za pacijenta od uobičajenih metoda.

Osim toga 3D prikaz vaših zubi sprema se u elektronskom obliku i može se jednostavno analizirati i modificirati radi izrade protetskih radova koji će vam osigurati savršeni osmijeh.triosa2


Server – System x3550 M5

Investicija u najnoviju medicinsku opremu podigla je tehničke potrebe iznad mogućnosti prethodnog servera koji smo posjedovali.

Projektom “Proširenje kapaciteta uvođenjem 3D dental tehnologije” predviđeno je da će se pojaviti velika količina digitalnih podataka koje će trebati obraditi i potreba za novim serverom na kojem će se ti podaci moći pohraniti i čuvati.

Novonabavljeni server svojim tehničkim karakteristikama omogućava novim specijaliziranim programima potrebnu brzinu za obrada podataka. Dodatne prednosti novog servera su veća stabilnost, bolja sigurnosti i manja potrošnja energije.
Piezoelektrični uređaj – Piezomed

Piezomed je kirurški uređaj koji služi za rezanje kosti u slučajevima kada je potrebno preoblikovati ili preseliti dio kosti, pokazati sinus kod operacije podizanja sinusa ili kod jako uske donje čeljusti proširiti čeljust za ugradnju implantata.

Piezomed olakšava posao i povećava produktivnost kirurga, pomoću inovativne ultrazvučne tehnologije. Piezomed omogućava minimalno invazivne operacije. Rezovi na koštanim tkivima vrše se s visokom preciznošću dok okolno tkivo ostaje netaknuto što omogućuje brži proces oporavka.

Piezomed automatski određuje umetnuti instrument, prilagođava napajanje i štiti od preopterećenja. Osim što olakšava rad, ova funkcija značajno povećava sigurnost i radni vijek instrumenata. Piezomed se prilagođava osobnom načinu rada kirurga.

Nožne pedale osiguravaju sterilan rad i optimalnu slobodu za rad s rukama.

Opskrba rashladnom tekućinom (fiziološkom otopinom) kroz sam instrument jamči optimalno hlađenje instrumenta i tvrdog tkiva. Visoke frekvencije mikrovibracija omogućuju rezove s visokom preciznošću. Osim toga, s tzv. efektom kavitacije može se osigurati kirurško mjesto gotovo bez krvi.

Neke od operacija u kojima su se do sada koristila svrdla za kost, kvaliteta usluge znatno će se podignuti na obostrano zadovoljstvo kirurga i pacijenta:

  • transplantacija intraoralnih blokova kosti, za fine i duboke rezove u rekordnom vremenu
  • podizanje sinusa – priprema kosti i augmentacija, te postavljanje membrane
  • alveolarno rezanje grebena – rezovi su precizni i pouzdani, a kirurško mjesto bez krvi.

Piezomed se koristi i u parodontologiji za operacije flepa i čišćenje površine korjena te za subgingivno čišćenje kamenca.
Fiziodispenzer – Implantmed SI-1023

Fiziodispenzer Implantmed SI-1023 je uređaj koji je precizan, snažan i jednostavan za uporabu. Implantmedom se mogu izvoditi kirurški zahvati na području implantologije i maksilofacijalne kirurgije sigurno i uz najveću moguću preciznost.

Logično osmišljen koncept djelovanja podržava rad implantologa i osigurava da se svi programi mogu jednostavno postaviti, pritiskom tipke na uređaju ili pritiskom kontrolora pomoću stopala.

Fiziodispenzer poboljšanih karakteristika precizno određuje brzinu okretaja svrdla pri kirurškim zahvatima. Ovaj uređaji za oralnu kirurgiju omogućava brže i za pacijenta manje traumatsko izvođenje složenih kirurških zahvata.


CroatiaSloveniaEnglish