Sterilizacija i dezinfekcijaPoliklinika Šlaj-Anić na prvo mjesto stavlja sigurnost svojih pacijenta. Visoko postavljeni standardi sterilizacije, dezinfekcije i higijene osiguravaju očuvanje zdravlja naših pacijenata kao i samog osoblja poliklinike. Svaki predmet, koji se koristi za vrijeme stomatološkog zahvata, prolazi strogi proces sterilizacije i dezinfekcije ili je korišten jednokratno samo za jednog pacijenta (sisaljka, čaša, pregača, rukavice, maske, igle za anesteziju kao i one za ispiranje korijenskih kanala, trake i diskovi za poliranje, vaterolice, itd.).

Voda unutar cijelog sistema poliklinike prolazi specijalni predtretman omekšavanja, demineralizacije i dezinfekcije čineći je tako sigurnom za upotrebu u medicinskoj ustanovi. Nakon svakog pacijenta provodimo dezinfekciju cijelog stomatološkog stolca, radnih ploha i brusilica (turbina, mikromotor i ultrazvučni nastavak) koje čistimo u posebnom aparatu – W&H Assistina 301 plus. Na taj način propuhujemo, podmazujemo i dezinficiramo sve cjevčice unutar brusilice i time garantiramo dodatnu sigurnost u radu.

Prije procesa sterilizacije, instrumente uranjamo u posudu s dezinfekcijskom otopinom po točno određenom protokolu te potom u ultrazvučnoj kadici uklanjamo nečistoće nevidljive golom oku. Sterilizacija je postupak koji potpuno uklanja sve oblike mikroorganizama (bakterije, viruse, spore, gljivice) sa predmeta, instrumenata i materijala koji dolaze u dodir s pacijentom. Taj proces odvija se u posebnom aparatu s vrućom vodenom parom pod tlakom, autoklavu. Koristimo dva tipa autoklava klase B, W&H Lisa MB 22 i SK07-FARO, koji odgovaraju najzahtjevnijim kriterijima sterilizacije kao i najstrožim standardima Europske unije.

Kontrola ispravnosti autoklava obavlja se fizikalno-kemijski pri svakom postupku sterilizacije, a biološka kontrola sporama obavlja se 2 puta godišnje.

sterilizacija_dezinfekcija
Naruči se!

Novi pacijenti!

Česta pitanja?

Gdje smo?

Juvéderm dermalni fileri

SVI ĆE ZAMJETITI, ALI NITKO NEĆE ZNATI! Juvéderm je lepeza filera za lice koji nježno ublažavaju znakove starenja […]

Kvalitetni zubni implantati i kako ih odabrati

Trajnost i kvaliteta Zubni implantati su vrlo izdržljivi i često predstavljaju doživotno rješenje. Mnogi faktori utječu na njihovu […]

Čestitamo Vam Dan domovinske zahvalnosti

Poliklinika Šlaj-Anić čestita Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2017. Uživajte u […]


PACIJENTI O NAMA

Vaše zadovoljstvo nam je na prvom mjestu, zahvaljujemo vam na komentarima.

  • Odusevljenje moje kćeri Lucije (3 godine) Vašom djelatnicom doktoricom Petrom Deželić je neopisivo. Lucija je prvi zubić kod nje popravila s nepune 2 godine. Nakon toga smo imali jos jednu neuspjelu posjetu ordinaciji kada nazalost doktorice Petre nije bilo. U srijedu smo jos jednom pokušali pa što bude, i uspjeli smo. Doktorica ima takav odličan pristup djeci, da je popravak zuba bio praktički igra. Moram pohvaliti i asistenticu,za koju nažalost nisam zapamtila kako se zove. Nisam nikada vjerovala da je moguće da će me dijete pitati ; kada idemo opet kod ” tete ” Petre. Uglavnom naš slijedeći posjet je zakazan za srijedu,i veselimo se dolasku.

  • I was in for dental work today (referred by Esplanade Hotel) I believe my dentist’s name was Anna (Ana Andračić) – please advise her that she worked a small miracle on me and my huge pain is now gone, many thanks to her and the Slaj-Anic staff.

  • Savršeno mjesto za Vaše dentalno zdravlje! U ovoj poliklinici neće Vam govoriti poluistine kako bi od Vas izvukli novac. Meni je dr. Anić uvijek govorio isključivo činjenice i davao dobronamjerne savjete. I u najtežim trenucima donosio je odluke koje su se kasnije pokazale ispravnima za moj osmijeh. Specijalistica dentalne protetike Maja Kuhta pokazala se, također, obzirnim i potkovanim zdravstvenim djelatnikom kakvog bi poželio svatko. Ekipa na nivou koju bih preporučila svakome!

  • Vec 25 godina sam u sigurnim rukama profesionalaca! Bravo svima!

  • Od srca se zahvaljujem prof. Šlaju i prof. Aniću na stručnosti, liječenju i izradi protetike. Omogućili su mi normalan život. Ljubaznost osoblja Poliklinike Šlaj-Anić i briga za pacijente jaku su me oduševili, a naročito stručnost i ljudski pristup dr.Đurkan, na čemu se svima od srca zahvaljujem.

  • Tijekom višegodišnje suradnje s dragim prijateljem prof.dr. Mladenom Šlajom, osobno sam se uvjerio da Poliklinika Šlaj-Anić radi u skladu s najvišim svjetskim standardima dentalne medicine. Izvrsnost stručnjaka koji rade u ovoj instituciji kao i tehnička opremljenost Poliklinike razlog su mog povjerenja u ovu instituciju u kojoj sam se i osobno liječio. Nedvojbeno je da vrhunska dijagnostika, interdisciplinarnost, kontinuirano stručno usavršavanje zaposlenih liječnika, personalizirani pristup pacijentu, te holistički pristup u liječenju, Poliklinici Šlaj Anić osigurava međunarodnu prepoznatljivost i ugled ali i lidersku poziciju na tržištu.

  • Profesor Šlaj jedan je od najboljih stomatologa kod kojih sam imao prilike doći, a prošao sam ih puno. Vrhunski stručnjak,vrlo ugodan i zabavan, detaljan i precizan oko terapije. Razjasnio je sve moje nedoumice oko problema sa zubima koje sam imao. Strah i nelagoda jednostavno su se istopili u razgovoru s profesorom.

  • Prof. Anić je stručan, profesionalan, pažljiv… Spasio mi je dva zuba koje su drugi stomatolozi otpisali i željeli izvaditi… Bogu hvala, sve što mi je do sad radio ispalo je super i bez ikakvih problema. Ordinacije su velike i svijetle, oprema vrhunska, osoblje ljubazno i uvijek nasmijano… Nema čekanja, maksimalno izlaze u susret.

  • U Poliklinici Šlaj-Anić radila sam nekoliko kompliciranih plombi. Posao je obavljen izuzetno profesionalno i bezbolno. Poliklinika je vrhunski opremljena za sve sto pacijentima treba i čekanja na pregled skoro da i nema. Vrlo je ugodna atmosfera i svi su zaposlenici jako ljubazni, pa odlazak stomatologu postaje ugodno iskustvo.

  • Imala sam velikih problema sa zubima dok nisam došla u Polikliniku Šlaj-Anić u kojoj su njeni stručni liječnici postigli daleko bolji rezultat nego svi kod kojih sam dosad bila, a promijenila sam ih nekoliko – redom privatna praksa. Moja potraga za dobrim stomatologom je završena.

CroatiaSloveniaEnglish