Estetska dermatologija Zagreb

✯ MezoterapijaMezoterapija je najefikasnija metoda. Sitni ubodi igle kroz kožu omogućuju da hranjive tvari (tzv. kokteli antioksidansa i hijaluronske kiseline) dođu na pravo mjesto, bez mogućnosti njihovog gubitka i promjene prolaskom kroz gornji sloj stanica kože. Koža nakon takvog postupka “oživi”, pa se mezoterapija ne naziva bez osnove “infuzija kože”.

Ubodi nisu bolni već “bockavi” i podnose ih svi, pa čak i oni koji “ne vole iglu”. No upravo zato što “bocka”, metoda ima bolji efekt od nekih drugih nutritivnih tretmana (iontoforeza, maske.

Najbolji rezultati postižu se kombinacijom metoda – kemijskog pilinga, mezoterapije i iontoforeze.

✯ DERMALNI FILERI – VITALFiler ili punjač je oblik hijaluronske kiseline, prirodne, viskozne tvari koju svi imamo u koži, tvari kojom su obložena naša kolagena i elastična vezivna vlakna. S vremenom, produkcija hijaluronske kiseline postaje sve manja, pa naša koža, odnosno konture lica postaju oštrije, grublje, a njihova punina i mekoća se gubi.

Hijaluronski dermalni fileri koriste se za popunjavanje bora u cilju pomlađivanja, te rehidraciju i revitalizaciju kože, a koriste se i kod osoba iznad 25 godina starosti, kao prevencija nastanka bora.

Injiciranjem hijaluronske kiseline na mjesta gdje ju je koža izgubila, odnosno na mjesta gdje je koža “upala” i nastale su bore, dobivamo ponovo mekši, popunjeniji, a time i mlađi izgled. Pojedinim, gušćim filerima, popunjevamo dublje, a manje gustim – pliće bore. Također, filerima se metodom spomenute mezoterapije može popuniti i izravnati sitna, “staračka” naboranost kože.

Nije nevažno spomenuti da je hijaluronska kiselina tzv. humektant – s obzirom da na sebe veže molekule vode ona omogućuje hidrataciju kože “iznutra”, pa je koža hidratizirana, puna, sjajna i dobrog tonusa.

✯ POVEĆANJE USANA FILERIMAFiler ili punjač je oblik hijaluronske kiseline, prirodne, viskozne tvari koju svi imamo u koži, tvari kojom su obložena naša kolagena i elastična vezivna vlakna.

Osim što korigiraju bore, filerima se mogu naglasiti ili povećati usne, uvijek u okvirima koji ostaju prirodni, ne narušavajući osnovnu fizionomiju niti mimiku lica.

Jedna su od najpopularnijih dermoestetskih metoda zahvaljujući svojoj sigurnosti, sastavu koji je kompatibilan s kožom, jednostavnosti primjene i odmah vidljivim rezultatima.

✯ Botox terapija prekomjernog znojenjaPrekomjerno znojenje pazuha (aksilarna hiperhidroza) vrlo se uspješno rješava tretmanom Botoxa.

Botox (botulinum toxin tip A) je protein koji privremeno blokira kemijske signale živaca koji stimuliraju znojne žlijezde. Kad znojne žlijezde ne dobivaju kemijske signale, proizvodnja znoja se na tretiranom području zaustavlja.

Efekt Botoxa traje u prosjeku do 6 mjeseci. Nakon toga postupak se treba ponoviti. Većina pacijenata zahtjev za Botox terapijom ima jednom godišnje, prije toplih mjeseci u godini tijekom kojih je pojačano znojenje ipak najintenzivnije i najneugodnije. Postupak traje oko sat vremena. Na tretiranom područje pazuha aplicira se lokalni anestetik u obliku kreme. Nakon jodnog testa, kojim se utvrđuje područje najintenzivnijeg znojenja, ono se obilježava i potom se injekciono, u označene točke aplicira Botox.

Smanjenje i prestanak znojenja može se osjetiti nakon 3-5 dana, a maksimalan efekt se postiže za 2 tjedna.

Odmah nakon tretmana pacijent se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

✯ KEMIJSKI PILINGKemijski piling je metoda kojom se uklanjaju gornji slojevi kože kemijskim sredstvima, kiselinama, najčešće voćnog podrijetla. Najpoznatija i najstarija je glikolna kiselina (koja se ekstrahira iz šećerne trske), no postoje i druge (mandelična, kojična, trikloroctena, salicilna), koje se često – radi boljeg učinka i manje mogućnosti iritacije – kombiniraju u jednom preparatu.

Piling može biti površinski, poluduboki i duboki.

Površinski pilinzi su vrlo blagi. Ono što se njima postiže je uklanjanje mrtvog, rožnatog sloja kože, nakon čega ona postaje glatka, sjajnija, ujednačenija. Površinski pilinzi rijetko kad izazovu crvenilo, no ukoliko se ono i dogodi, traje kratko i vrlo brzo nestaje.

Srednje duboki pilinzi koriste se kad želimo riješiti dublje ožiljke od akne, kod starijih (naboranih) kože i koža koje su kronično oštećene suncem (što se očituje sunčanim pjegama tzv. lentigom, keratozama, te sitnom naboranošću kože). U ovim slučajevima, najbolji rezultati postižu se kombinacijom srednje dubokog pilinga, mezoterapije i iontoforeze.

Srednje duboki pilinzi redovito izazivaju crvenilo, potom i ljuštenje kože, koje može trajati i nekoliko dana. Ljuštenje je i cilj pilinga. Za to se vrijeme koža njeguje odgovarajućim preparatima i najvažnije – štiti od sunca!

✯ DERMAROLLERDermaroller tretman sastoji se od niza malih uboda na površini kože, koji kožu regeneriraju i zatežu.

Dermaroller je instrument s rotirajućim valjkom na kojem se nalaze mikroiglice, obično napravljene od titanija. Dužina mikroiglica je od 0.2 mm do 2.5 mm, a koje će se koristiti ovisi o nizu faktora: lokaciji na tijelu kože koja se tretira, zdravlju i elasticitetu kože, te o željenim rezultatima. Osobito su popularni tretmani lica dermarollerom.

Radi se o minimalno invazivnom tretmanu pomlađivanja kože i njenog ojačavanja prirodnim putem, pri čemu se postotak kolagena u koži udvostručuje.

Tretman dermarollerom ima i sekundarne pozitivne efekte na kožu. Primjerice, hranjivi preparati koji se nanose na kožu nakon dermaroller tretmana imaju dublju penetraciju i time su učinkovitiji.

Dermaroller tretman pozitivno djeluje na:

✯ Ožiljke
✯ Bore
✯ Strije
✯ Hiperpigmentaciju / staračke pjege
✯ Različita oštećenja kože

Točan broj dermaroller tretmana ovisi o nizu faktora kao što su starost, tip kože, oštećenja kože itd. Vrlo dobri rezultati se postižu već samo jednim dolaskom, a najbolji rezultati se dobiju nakon uzastopna 3 tretmana, između kojih je potreban vremenski razmak od 2 do 4 tjedna, da bi se koža oporavila i da bi efekt bio potpun.

Dodatni tretman održavanja potrebno je primijeniti svakih 3 do 6 mjeseci.

✯ PRGF TERAPIJA POMLAĐIVANJA KRVNOM PLAZMOMMezoterapija je najefikasnija metoda. Sitni ubodi igle kroz kožu omogućuju da hranjive tvari (tzv. kokteli antioksidansa i hijaluronske kiseline) dođu na pravo mjesto, bez mogućnosti njihovog gubitka i promjene prolaskom kroz gornji sloj stanica kože. Koža nakon takvog postupka “oživi”, pa se mezoterapija ne naziva bez osnove “infuzija kože”.

Ubodi nisu bolni već “bockavi” i podnose ih svi, pa čak i oni koji “ne vole iglu”. No upravo zato što “bocka”, metoda ima bolji efekt od nekih drugih nutritivnih tretmana (iontoforeza, maske.

Najbolji rezultati postižu se kombinacijom metoda – kemijskog pilinga, mezoterapije i iontoforeze.

✯ IontoforezaDa bi određene aktivne tvari (vitamini, minerali, antioksidansi), lakše prošle epidermalnu barijeru i u željenoj koncentraciji došle i do dubljih slojeva kože, gdje ih najviše trebamo, koristimo se metodama iontoforeze i sonoforeze.

Iontoforeza koristi ione vode kao nosače aktivnih tvari do dubljih slojeva kože, dok su kod sonoforeze nosači UZV valovi.

Metode su ugodne, potpuno bezbolne, obično ih kombiniramo sa kemijskim pilinzima i mezoterapijom, no mogu se koristiti i izolirano. S obzirom da nema rizika od eventualnih neželjenih reakcija u smislu crvenila, iritacije i sl., metode su vrlo pogodne u situacijama neposredno prije nekog važnog događaja na kojem želimo zablistati.

Učinak ionto ili/i sonoforeze traje relativno kratko, nekoliko dana, metode kožu čine sjajnijom, čvršćom, glađom. Za dugotrajnije, višetjedne i mjesečne rezultate, tu su kemijski piling i mezoterapija.

✯ MikrodermoabrazijaMikrodermoabrazija je mehanički postupak kojim se uklanja površni sloj epidermisa, tj. mrtvi, rožnati sloj kože, kako bi se dobio svježiji, svjetliji izgled ili korigirali ožiljci nakon akni, pigmentacijske mrlje, fine bore, hrapava koža i koža oštećena suncem.

Mikrodermoabrazija je jednostavan, bezbolan, neinvazivan postupak, ne zahtijeva oporavak, a odmah nakon tretmana pacijent se može vratiti svakodnevnim aktivnostima. Učinkovitost, sigurnost i praktičnost su razlog zašto je mikrodermoabrazija jedan od najtraženijih dermoestetskih tretmana u svijetu.Svi uređaji koje koristimo vrhunske su kvalitete, pa tako i uređaj za mikrodermoabraziju. Uređaj ne koristi aluminijske već dijamantne brusilice, čija je prednost preciznost, sigurnost i hipoalergenost. Veliki broj različitih nastavaka omogućuje nam da tretman prilagodimo različitim tipovima kože i problematici koju rješavamo.

Postupak mikrodermoabrazije traje 20-tak minuta, nakon čega je koža sjajna, glatka i dobro prokrvljena.

Nakon mikrodermoabrazije slijedi tretman, koji preporučuje dermatolog, ovisno o stanju i zahtjevima kože – antioksidansima, hijaluronskom kiselinom, sredstvima za hidrataciju, ili kombinacijom. Svi preparati koji se koriste su iz SkinCeuticals linije (L’Oreal), poznate profesionalne linije dermatološke kozmetike.

✯ TRETMANI SKINCEUTICALS PROIZVODIMANašim pacijentima pružamo najbolje od profesionalne dermatološke kozmeceutike. Koristimo isključivo SkinCeuticals proizvode koji su prepoznati od strane dermatologa zbog svog izvrsnog sastava, promišljene, znanstveno utemeljene kombinacije aktivnih komponenti u svim svojim preparatima, što se u konačnici i vidi u iznimnim rezultatima koje ostvaruju na koži.

✯ Sklerozantna terapija / skleroterapijaProširene vene na nogama – bilo da se radi o nešto većim venama (varikozitetima), ili končastim, sitnim (venektazijama) – mogu se uspješno rješavati tzv. sklerozantnom terapijom ili popularno sklerozacijom.

To je metoda kojom se u lumen proširene vene injekciono aplicira tzv. sklerozantno sredstvo koje ju zatvori (fibrozira, sklerozira), nakon čega ona više nije vidljiva. Da bi se postigao rezultat, sklerozacija se ponavlja nekoliko puta (obično 3-5 puta, no kod velikog broja proširenih vena i više) u razmacima od 15-30 dana. Tijekom terapije potrebno je nositi elastične, kompresivne čarape (koje pritiskom pospješuju zatvaranje vena), što je još jedan razlog više zbog kojeg su jesen i zima idealno vrijeme za navedeni tretman.Estetska dermatologija je dio dermatologije koji neopravdano povezujemo isključivo s uljepšavanjem koje nema puno veze sa zdravljem.

Mnoge metode koje se koriste u estetskoj dermatologiji djeluju na obrnutom principu – hraneći kožu vitaminima, antioksidansima, hijaluronskom kiselinom i drugim hranjivim sastojcima, zapravo ju ozdravljujemo, a ono što na kraju vidimo je ljepši izgled i boja kože.

Prva skupina dermoestetskih postupaka uključuje metode kojima uklanjamo mrtvi rožnati sloj stanica na površini kože (kemijski piling, mehanički piling – mikrodermoabrazija, radiovalovi, laser). Uklanjanje mrtvog rožnatog sloja stanica važno je kako bismo riješili problem sivkastog, suhog, „beživotnog“ izgleda kože.

Uklanjanjem „viška“ rožnatih stanica (koji je s godinama sve veći, a koža grublja, hrapavija i naboranija) ne samo da rješavamo problem izgleda, već i problem hiperpigmentacija i nepravilnih pigmentacija čiji se višak nalazi upravo u rožnatom sloju. Nakon takvog postupka penetracija svih hranjivih tvari koje koristimo u kremama, serumima, maskama, puno je bolja, učinkovitija i potpunija.

Druga skupina dermoestetskih postupaka uključuje nutritivne metode kojima hranimo kožu, dajemo joj pravo, kvalitetno gorivo za obnovu, rast i reparaciju. To su postupci kojima, slikovito rečeno, „zaustavljamo vrijeme“, odnosno „vraćamo sat unazad“. Ključni su za život kože u zdravstvenom i estetskom smislu. Nutritivne metode su mezoterapija, iontoforeza, razne maske i hidratacija hijaluronskom kiselinom.


estderm2016  • Dohrana kože

Hraneći kožu vitaminima, antioksidansima i hijaluronskom kiselinom, ove metode bezbolno i brzo pomlađuju vašu kožu i osiguravaju joj mladenački izgled.

  • Dermoestetske metode

Metode koje provodimo su mezoterapija, iontoforeza, razne maske i hidratacija hijaluronskom kiselinom te botoks terapija prekomjernog znojenja.

  • Brzina i efikasnost

Odmah nakon dermoestetskog tretmana pacijent se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima s malo ili nimalo ograničenja.

  • Hidratacije koža

Hijaluronska kiselina je tzv. humektant. Na sebe veže molekule vode što omogućuje hidrataciju „iznutra“, pa je koža puna, sjajna i dobrog tonusa.


* Obavezno ispunite polja označena zvjezdicom.


CroatiaSloveniaEnglish