Oralna kirurgija ZagrebNaša poliklinika svojim pacijentima omogućuje oralno kirurške zahvate u vrhunski opremljenoj operacijskoj sali pod strogo kontroliranim uvjetima sterilnosti. Svi zahvati se rade u lokalnoj anesteziji i potpuno su bezbolni.

Najčešći zahvati u oralnoj kirurgiji su vađenje zuba. Razlozi zbog kojih moramo pristupiti vađenju su mnogobrojni: duboki korijeni, uznapredovali parodontitis, opsežni upalni procesi na vrhu korijena zubi, poptuno ili nepotpuno neiznikli impaktirani umnjaci.

Oralno kirurške postupke u poliklinici provodi prof.dr.sc. Davor Katanec (specijalist oralne kirurgije), u suradnji sa ostalim specijalistima poliklinike – prof.dr.sc. Ivica Anić (specijalist endodoncije) i dr.med.dent. Kristina Đurkan (specijalist parodontologije).

Drugi oralno kirurški zahvati su: apikotomija, alveotomija, kortikotomija, ortodontsko izvlačenje očnjaka, dentalni implantati, podizanje dna sinusa (sinus lift) i nadomještanje izgubljenog kostnog volumena (augmentacija kosti).


oralna kirurgija zagreb
  • Tim specijalista

Oralno kirurške postupke u poliklinici provodi tim specijalista koji pokrivaju sve grane oralne kirurgije.

  • Najmodernija sala

Vrhunski opremljena operacijska sala s najmodernijim uređajima i strogo kontroliranim uvjetima sterilnosti.

  • Bezbolni zahvati

Svi zahvati u oralnoj kirurgiji izvode se u lokalnoj anesteziji i potpuno su bezbolni za pacijenta.

  • Veliki broj zahvata

Vađenje zubi, apikotomija, alveotomija, kortikotomija, dentalni implantati, podizanje dna sinusa, i drugo.

Apikotomija ili resekcija korijena je operativni zahvat kod kojeg se odstranjuje vrh korijena i prisutni patološki proces, granulom ili cista. Radi se u slučaju kada endodontsko liječenje nije moguće uspješno provesti cijelom dužinom kanala zbog postojanja metalnih nadogradnji, puknutih instrumenata, kalcifikacija ili anatomskih nepravilnosti u kanalu.

Alveotomija je rutinski operativni zahvat koji se najčešće provodi kod umnjaka koji, uslijed nedostatka prostora ili krivog položaja, ne mogu potpuno niknuti. Podrazumijeva da se odstranjuje i dio okolne kosti koja onemogućava njegovo izvlačenje.

Kortikotomija je operativni zahvat koji se provodi na zubima koji postoje negdje u kosti gornje ili donje čeljusti, ali nisu nikli i ne vide se u zubnom nizu. Taj zahvat uključuje potpuno odstranjenje koštanog pokrova zuba da bi se dodatno olakšalo i ubrzalo njegovo izrastanje ili omogućilo ortodontsko izvlačenje zuba. Kortikotomija se najčešće primjenjuje kod impaktiranih (zaglavljenih) očnjaka u gornjoj čeljusti u kombinaciji s ortodontskom terapijom.

Očnjaci mogu ostati impaktirani ako promaše svoj normalan put tijekom nicanja. Uzrok tome je nedovoljan prostor u čeljusti u koji bi oni trebali niknuti, a nastaje iz dva razloga. Prvi je da su čeljusti jednostavno premale da se u njih smjeste svi zubi, a drugi razlog je prerani gubitak mliječnih zubi. U tom se slučaju trajni zubi koji niču prije očnjaka, pomiču prema naprijed zatvarajući prostor potreban za nicanje očnjaka. Kada se ortodontskim aparatom stvori prostor za smještaj očnjaka, pristupamo kortikotomiji.
* Obavezno ispunite polja označena zvjezdicom.


CroatiaSloveniaEnglish