Sterilizacija i dezinfekcijaPoliklinika Šlaj-Anić na prvo mjesto stavlja sigurnost svojih pacijenta. Visoko postavljeni standardi sterilizacije, dezinfekcije i higijene osiguravaju očuvanje zdravlja naših pacijenata kao i samog osoblja poliklinike. Svaki predmet, koji se koristi za vrijeme stomatološkog zahvata, prolazi strogi proces sterilizacije i dezinfekcije ili je korišten jednokratno samo za jednog pacijenta (sisaljka, čaša, pregača, rukavice, maske, igle za anesteziju kao i one za ispiranje korijenskih kanala, trake i diskovi za poliranje, vaterolice, itd.).

Voda unutar cijelog sistema poliklinike prolazi specijalni predtretman omekšavanja, demineralizacije i dezinfekcije čineći je tako sigurnom za upotrebu u medicinskoj ustanovi. Nakon svakog pacijenta provodimo dezinfekciju cijelog stomatološkog stolca, radnih ploha i brusilica (turbina, mikromotor i ultrazvučni nastavak) koje čistimo u posebnom aparatu – W&H Assistina 301 plus. Na taj način propuhujemo, podmazujemo i dezinficiramo sve cjevčice unutar brusilice i time garantiramo dodatnu sigurnost u radu.

Prije procesa sterilizacije, instrumente uranjamo u posudu s dezinfekcijskom otopinom po točno određenom protokolu te potom u ultrazvučnoj kadici uklanjamo nečistoće nevidljive golom oku. Sterilizacija je postupak koji potpuno uklanja sve oblike mikroorganizama (bakterije, viruse, spore, gljivice) sa predmeta, instrumenata i materijala koji dolaze u dodir s pacijentom. Taj proces odvija se u posebnom aparatu s vrućom vodenom parom pod tlakom, autoklavu. Koristimo dva tipa autoklava klase B, W&H Lisa MB 22 i SK07-FARO, koji odgovaraju najzahtjevnijim kriterijima sterilizacije kao i najstrožim standardima Europske unije.

Svaki mjesec testiramo sposobnost sterilizacije autoklava propisanim indikatorima.

sterilizacija_dezinfekcija
Naruči se!

Novi pacijenti!

Česta pitanja?

Gdje smo?

akne-kod-zena-odrasle-dobi

Akne kod žena odrasle dobi

Što je uzrok aknama kod žena odrasle dobi? Na prvo mjesto moramo staviti hormonalni disbalans; pa iako se […]

parodontitis

Krvarenje zubnog mesa je znak za oprez!

Parodontitis je bolest koja zahvaća potporne strukture zubi (zubno meso, kost, vlakna koja vežu zub za kost). Glavni […]

zivot_s_aparaticem_blog

Život s fiksnim aparatićem

Higijena i prehrana s aparatićem Radi uspijeha terapije veoma je važno da se pacijent pridržava uputa ortodonta o […]


PACIJENTI O NAMA

Vaše zadovoljstvo nam je na prvom mjestu, zahvaljujemo vam na komentarima.

  • Profesor Šlaj jedan je od najboljih stomatologa kod kojih sam imao prilike doći, a prošao sam ih puno. Vrhunski stručnjak,vrlo ugodan i zabavan, detaljan i precizan oko terapije. Razjasnio je sve moje nedoumice oko problema sa zubima koje sam imao. Strah i nelagoda jednostavno su se istopili u razgovoru s profesorom.

  • Prof. Anić je stručan, profesionalan, pažljiv… Spasio mi je dva zuba koje su drugi stomatolozi otpisali i željeli izvaditi… Bogu hvala, sve što mi je do sad radio ispalo je super i bez ikakvih problema. Ordinacije su velike i svijetle, oprema vrhunska, osoblje ljubazno i uvijek nasmijano… Nema čekanja, maksimalno izlaze u susret.

  • U Poliklinici Šlaj-Anić radila sam nekoliko kompliciranih plombi. Posao je obavljen izuzetno profesionalno i bezbolno. Poliklinika je vrhunski opremljena za sve sto pacijentima treba i čekanja na pregled skoro da i nema. Vrlo je ugodna atmosfera i svi su zaposlenici jako ljubazni, pa odlazak stomatologu postaje ugodno iskustvo.

  • Imala sam velikih problema sa zubima dok nisam došla u Polikliniku Šlaj-Anić u kojoj su njeni stručni liječnici postigli daleko bolji rezultat nego svi kod kojih sam dosad bila, a promijenila sam ih nekoliko – redom privatna praksa. Moja potraga za dobrim stomatologom je završena.