Sterilizacija i dezinfekcijaPoliklinika Šlaj-Anić na prvo mjesto stavlja sigurnost svojih pacijenta. Visoko postavljeni standardi sterilizacije, dezinfekcije i higijene osiguravaju očuvanje zdravlja naših pacijenata kao i samog osoblja poliklinike. Svaki predmet, koji se koristi za vrijeme stomatološkog zahvata, prolazi strogi proces sterilizacije i dezinfekcije ili je korišten jednokratno samo za jednog pacijenta (sisaljka, čaša, pregača, rukavice, maske, igle za anesteziju kao i one za ispiranje korijenskih kanala, trake i diskovi za poliranje, vaterolice, itd.).

Voda unutar cijelog sistema poliklinike prolazi specijalni predtretman omekšavanja, demineralizacije i dezinfekcije čineći je tako sigurnom za upotrebu u medicinskoj ustanovi. Nakon svakog pacijenta provodimo dezinfekciju cijelog stomatološkog stolca, radnih ploha i brusilica (turbina, mikromotor i ultrazvučni nastavak) koje čistimo u posebnom aparatu – W&H Assistina 301 plus. Na taj način propuhujemo, podmazujemo i dezinficiramo sve cjevčice unutar brusilice i time garantiramo dodatnu sigurnost u radu.

Prije procesa sterilizacije, instrumente uranjamo u posudu s dezinfekcijskom otopinom po točno određenom protokolu te potom u ultrazvučnoj kadici uklanjamo nečistoće nevidljive golom oku. Sterilizacija je postupak koji potpuno uklanja sve oblike mikroorganizama (bakterije, viruse, spore, gljivice) sa predmeta, instrumenata i materijala koji dolaze u dodir s pacijentom. Taj proces odvija se u posebnom aparatu s vrućom vodenom parom pod tlakom, autoklavu. Koristimo dva tipa autoklava klase B, W&H Lisa MB 22 i SK07-FARO, koji odgovaraju najzahtjevnijim kriterijima sterilizacije kao i najstrožim standardima Europske unije.

Svaki mjesec testiramo sposobnost sterilizacije autoklava propisanim indikatorima.

sterilizacija_dezinfekcija
Naruči se!

Novi pacijenti!

Česta pitanja?

Gdje smo?

bravice

Koje su ortodontske bravice najbolje?

Pitanje koje pacijenti često postavljaju na prvom ortodontskom pregledu je “Koje su bravice najbolje?” Vrlo često dolaze s […]

pusenje

Utjecaj duhana na oralno zdravlje

Negativni utjecaji duhanskih proizvoda na zube i usnu šupljinu su očiti. Loš zadah, diskoloracija zubi, brže nakupljanje zubnog […]

jaja

Sretan Uskrs i ugodne blagdane

Sretan Uskrs i ugodne blagdane želi Vam Poliklinika Šlaj – Anić! Poliklinika neće raditi u subotu (4.4.) i […]


PACIJENTI O NAMA

Vaše zadovoljstvo nam je na prvom mjestu, zahvaljujemo vam na komentarima.

  • Od srca se zahvaljujem prof. Šlaju i prof. Aniću na stručnosti, liječenju i izradi protetike. Omogućili su mi normalan život. Ljubaznost osoblja Poliklinike Šlaj-Anić i briga za pacijente jaku su me oduševili, a naročito stručnost i ljudski pristup dr.Đurkan, na čemu se svima od srca zahvaljujem.

  • Tijekom višegodišnje suradnje s dragim prijateljem prof.dr. Mladenom Šlajom, osobno sam se uvjerio da Poliklinika Šlaj-Anić radi u skladu s najvišim svjetskim standardima dentalne medicine. Izvrsnost stručnjaka koji rade u ovoj instituciji kao i tehnička opremljenost Poliklinike razlog su mog povjerenja u ovu instituciju u kojoj sam se i osobno liječio. Nedvojbeno je da vrhunska dijagnostika, interdisciplinarnost, kontinuirano stručno usavršavanje zaposlenih liječnika, personalizirani pristup pacijentu, te holistički pristup u liječenju, Poliklinici Šlaj Anić osigurava međunarodnu prepoznatljivost i ugled ali i lidersku poziciju na tržištu.

  • Profesor Šlaj jedan je od najboljih stomatologa kod kojih sam imao prilike doći, a prošao sam ih puno. Vrhunski stručnjak,vrlo ugodan i zabavan, detaljan i precizan oko terapije. Razjasnio je sve moje nedoumice oko problema sa zubima koje sam imao. Strah i nelagoda jednostavno su se istopili u razgovoru s profesorom.

  • Prof. Anić je stručan, profesionalan, pažljiv… Spasio mi je dva zuba koje su drugi stomatolozi otpisali i željeli izvaditi… Bogu hvala, sve što mi je do sad radio ispalo je super i bez ikakvih problema. Ordinacije su velike i svijetle, oprema vrhunska, osoblje ljubazno i uvijek nasmijano… Nema čekanja, maksimalno izlaze u susret.

  • U Poliklinici Šlaj-Anić radila sam nekoliko kompliciranih plombi. Posao je obavljen izuzetno profesionalno i bezbolno. Poliklinika je vrhunski opremljena za sve sto pacijentima treba i čekanja na pregled skoro da i nema. Vrlo je ugodna atmosfera i svi su zaposlenici jako ljubazni, pa odlazak stomatologu postaje ugodno iskustvo.

  • Imala sam velikih problema sa zubima dok nisam došla u Polikliniku Šlaj-Anić u kojoj su njeni stručni liječnici postigli daleko bolji rezultat nego svi kod kojih sam dosad bila, a promijenila sam ih nekoliko – redom privatna praksa. Moja potraga za dobrim stomatologom je završena.